ΤΜΗΜΑΤΑ

Στην Παιδική Χαρά λειτουργεί ειδικό τμήμα για παιδιά ηλικίας 17 μέχρι και 20 μηνών. Η αγάπη, η στοργή καθώς και η προσεγμένη φροντίδα που επιβάλλεται και προσφέρεται σ’ αυτή την ηλικία, εμπλουτίζεται από το προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Έτσι, αναπτύσσονται ολόπλευρα, τόσο στον κοινωνικό, συναισθηματικό, κινητικό όσο και στον γνωστικό τομέα.

Πρωταρχικός στόχος σ’ αυτή την ηλικία είναι να αναπτύξουμε όλες τις δεξιότητες κάθε παιδιού ατομικά.

Προσφέροντας στα παιδιά διαφορετικά είδη παιχνιδιού, η νηπιαγωγός συμμετέχει σε αυτό, το οργανώνει και το αναπτύσσει, έχοντας πάντα σαν στόχο:

  • την προσωπική συνειδητοποίηση του παιδιού
  • την αυτονομία του
  • την αυτοπεποίθησή του
  • τη συνεργασία του με τα υπόλοιπα παιδιά
  • τη λειτουργία του μέσα στην ομάδα

Οι ώρες του ελεύθερου παιχνιδιού σ’ αυτή την ηλικία είναι πολύ πιο μεγάλες σε διάρκεια και συχνές από το υπόλοιπο νηπιαγωγείο, ώστε να μπορούν τα παιδιά να ασκήσουν και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες (να μοιράζονται, να συνεργάζονται, να βοηθούν, να γίνουν μέλη της ομάδας).

Μέσα από τα πολλά παιχνίδια λόγου, τη συζήτηση (πολύ μικρά σε διάρκεια θέματα και σε επίπεδο κατανοητό για παιδιά 17-20 μηνών), το παραμύθι, το κουκλοθέατρο, τα τραγουδάκια και τα ομαδικά παιχνίδια, η Γλώσσα του παιδιού αναπτύσσεται όπως και οι γνωστικές του δεξιότητες. Το παιδί πειραματίζεται με το παιδαγωγικό υλικό (ασκήσεις χρωμάτων, προσοχής, μνήμης) και έτσι αυξάνεται η συγκέντρωση και αυτοπεποίθησή του. Παίζοντας παιχνίδια με έννοιες ή διάφορα παιχνίδια αισθήσεων το παιδί αναπτύσσεται και γίνεται αυτόνομο.

Μέσα από το πρόγραμμα της Παιδικής Χαράς αναπτύσσονται οι κινητικές δεξιότητες του παιδιού, μεγαλώνει ο συντονισμός κινήσεων, η σταθερότητα και η ισορροπία του.

Στον συναισθηματικό τομέα, το παιδί, μέσα από τις αλληλεπιδράσεις με τα άλλα παιδιά και τη νηπιαγωγό αλλά και μέσω του Προγράμματος και της Φιλοσοφίας της Παιδικής Χαράς, σιγά σιγά αρχίζει να αναγνωρίζει συναισθήματα, να τα κατανοεί, να μπορεί να τα εκφράζει και να τα ελέγχει.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν, να πειραματιστούν και να γίνουν δημιουργικά μέσα από χειροτεχνικές εργασίες. Δημιουργώντας το παιδί αφήνει τα συναισθήματα του ελεύθερα και αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και αυτονομία του.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Μάθετε περισσότερα εδώ

Μάθετε περισσότερα εδώ

Μάθετε περισσότερα εδώ

Θεωρούμε όλες τις τάξεις πολύ σημαντικές. Οι νηπιαγωγοί της Παιδικής Χαράς εργάζονται με αφοσίωση από την πρώτη μέχρι και την τετάρτη τάξη, ώστε η ανάπτυξη του κάθε παιδιού να είναι ολόπλευρη. Εκεί όμως που θεωρούμε ότι γίνεται η ολοκλήρωση και κορύφωση του έργου μας είναι στην τετάρτη τάξη, δηλαδή την Προδημοτική μας.

Στην Προδημοτική τάξη, εκτός από το υπόλοιπο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, τα παιδιά κάνουν πολλά παιχνίδια Αναπτυσσόμενου Γραμματισμού ώστε όταν πάνε στο Δημοτικό να αντιμετωπίσουν την Ανάγνωση με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση. Ως προς τις λεπτές Κινητικές Δεξιότητες (προγραφή/γραφή), οι ανάλογες δραστηριότητες της Παιδική Χαράς βοηθούν το χέρι να αποκτήσει σταθερότητα και να υπάρχει συντονισμός χεριού-ματιού.

Όσον αφορά τις ΛογικoΜαθηματικές έννοιες, οι τελειόφοιτοί μας κάνουν υποθέσεις, φτάνουν σε συμπεράσματα και συμμετέχουν σε δραστηριότητες σχετικά με την έννοια που μελετούμε. Έτσι, αποκτούν αγάπη για τη μάθηση, περιέργεια, ευελιξία, κριτική και δημιουργική σκέψη. Συγχρόνως ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό η θετική τους αυτοεικόνα και προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις. Τονίζουμε ότι στη διάρκεια των δραστηριοτήτων για τις λεπτές κινητικές δεξιοτήτες και ΛογικoΜαθηματικές έννοιες, εκτός από τη νηπιαγωγό της τάξης, είναι μαζί με τα παιδιά της Προδημοτικής ακόμη μια νηπιαγωγός, η διευθύντρια της Παιδικής Χαράς.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό των τελειοφοίτων της Παιδικής Χαράς είναι το έντονο δέσιμο μεταξύ τους, με φιλίες που διαρκούν μια ζωή. Πολλές φορές απόφοιτοί μας δηλώνουν ότι οι φιλίες της Παιδικής Χαράς μένουν όσα χρόνια και αν περάσουν, όση απόσταση και αν υπάρχει μεταξύ τους.

Τοποθεσία

Λεωφόρος Στροβόλου 28, 2018, Λευκωσία, Κύπρος

Ωράριο

Δευτέρα - Παρασκευή
7.00 – 17.30

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 22 421 448
Φαξ: 22 319 479
Email: info@paidikihara.com.cy