Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου μας γίνεται στα Ελληνικά και αυτό γιατί η νηπιακή ηλικία είναι η πιο σημαντική για την ανάπτυξη της πρώτης γλώσσας – του λόγου μέσω του οποίου εκφραζόμαστε, σκεπτόμαστε και διαμορφώνουμε την ταυτότητά μας. Θεωρούμε ότι η πρώτη γλώσσα των παιδιών πρέπει να είναι η κύρια γλώσσα επικοινωνίας με το ευρύτερο περιβάλλον, για να εξελιχθεί στο μέγιστο προτού υιοθετηθεί μια δεύτερη γλώσσα.

Από την ηλικία των δύο χρονών και οκτώ μηνών αρχίζει στο νηπιαγωγείο μας η εκμάθηση των Αγγλικών ως δεύτερη γλώσσα. (Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα “Αγγλικά”).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα μας είναι διαμορφωμένο με τρόπο ώστε τα παιδιά να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και να δείχνουν υπευθυνότητα. Μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, τη διερεύνηση, τη συζήτηση, τον πειραματισμό. Στόχος, η ανάπτυξη των παιδιών να είναι ολόπλευρη, δηλαδή να καλύπτει τον γνωστικό, συναισθηματικό, κοινωνικό και κιναισθητικό τομέα. (Περισσότερες πληροφορίες στο “Γενικό Πρόγραμμα”).

ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑ ΤΑΞΗ

Ο αριθμός των παιδιών σε κάθε τάξη είναι μικρός και όλες οι τάξεις έχουν βοηθό νηπιαγωγό, ώστε το κάθε παιδί να απολαμβάνει τη μεγαλύτερη δυνατή σημασία.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πιστεύουμε πως κάθε παιδί που έρχεται για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο, χρειάζεται να γνωρίσει τους χώρους και το προσωπικό για να νιώσει ασφάλεια και άνεση στο περιβάλλον. Είμαστε ανοικτοί σε όσες επισκέψεις επιθυμείτε στη διάρκεια του εξαμήνου πριν την έναρξη της φοίτησης, χωρίς κάποια επιβάρυνση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ οικογένειας και νηπιαγωγείου. Η επικοινωνία με τους γονείς είναι σε καθημερινή βάση. Οι γονείς ενημερώνονται για τη θεματική ενότητα που μελετούν τα παιδιά όπως και για τις λεπτομέρειες του προγράμματος σε τακτά διαστήματα, μέσω ανακοινώσεων/ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η νηπιαγωγός αξιολογεί την πρόοδο κάθε παιδιού και είναι σε διαρκή επαφή με τους γονείς. Επιπλέον, διοργανώνουμε δύο συναντήσεις γονέων – νηπιαγωγών το χρόνο. Οι γονείς έχουν ιδιαίτερη συζήτηση με τη νηπιαγωγό, η οποία δίνει ολοκληρωμένη εικόνα του πώς λειτουργεί το παιδί στο χώρο του νηπιαγωγείου.

Επιπρόσθετα σε αυτά, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις σχετικές με θέματα διαπαιδαγώγησης, όπως και δειγματικά μαθήματα των παιδιών τους, κατά διαστήματα της σχολικής χρονιάς.

Το γραφείο της διευθύντριας είναι πάντοτε ανοικτό στους γονείς για οποιαδήποτε συμβουλευτική συζήτηση.

Τοποθεσία

Λεωφόρος Στροβόλου 28, 2018, Λευκωσία, Κύπρος

Ωράριο

Δευτέρα - Παρασκευή
7.00 – 17.30

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 22 421 448
Φαξ: 22 319 479
Email: info@paidikihara.com.cy