ΙΔΡΥΣΗ

To Νηπιαγωγείο Παιδική Χαρά ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1962. Αρχικός αλλά και διαρκής στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και η παράλληλη βελτίωση της ποιότητάς της, μέσα από ανανέωση του προγράμματος, βασισμένοι πάντα σε σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις. Αποτέλεσμα της συνεχούς μας εξέλιξης, αλλά και της απεριόριστης αγάπης, φροντίδας και ασφάλειας που παρέχεται σε κάθε παιδί ξεχωριστά, τα παιδιά αναπτύσσονται ολόπλευρα. Επίσης, θωρακίζονται με ενισχυμένη θετική αυτοεικόνα και ανεξαρτησία και έχουν άριστα αποτελέσματα στο δημοτικό σχολείο και στις μετέπειτα εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Το 1962 η Παιδική Χαρά ήταν ένα μικρό κτίριο κρυμμένο στο πράσινο των ευκαλύπτων της περιοχής. Οι απόφοιτοι εκείνης της εποχής θυμούνται τα παιχνίδια στον πίσω κήπο του Νηπιαγωγείου, κάτω από τα δέντρα, ενώ αξέχαστο παραμένει το παραμυθένιο μανιτάρι με τα σαλιγκάρια στη στέγη, στη μπροστινή αυλή.

Πιο πολύ όμως θυμούνται τις ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού κοντά στο τεράστιο, αγαπημένο ψάρι, γλυπτό έργο του αειμνήστου Ανδρέα Αλωνεύτη. Αυτό το γαλήνιο, γλυκό ψαράκι είναι ένα από τα στοιχεία του χώρου που έμεινε και μετά την ανέγερση του νέου κτιρίου της Παιδικής Χαράς.

Οι απόφοιτοι της Παιδικής Χαράς έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στο δημοτικό σχολείο, αλλά και στη μετέπειτα ζωή τους, αφού εδώ τους προσφέρεται η ευκαιρία για ολόπλευρη ανάπτυξη, δηλαδή προσωπική και κοινωνική συνειδητοποίηση, συναισθηματική ισορροπία, κινητικές ικανότητες και γνωστική ανάπτυξη. Εξελίσσονται έτσι σε ολοκληρωμένες και ισορροπημένες προσωπικότητες και θέτουν τις βάσεις για όλη τους τη ζωή.

Τοποθεσία

Λεωφόρος Στροβόλου 28, 2018, Λευκωσία, Κύπρος

Ωράριο

Δευτέρα - Παρασκευή
7.00 – 17.30

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 22 421 448
Φαξ: 22 319 479
Email: info@paidikihara.com.cy